Simpozij - Kontroverze u hipertenziji, kardiovaskularnoj protekciji i nefrologiji

Radna skupina za hipertenziju i kardiovaskularne komplikacije

  Admin    19.02.2020. u 00:00

Poštovane kolegice i kolege,

Hrvatsko društvo za hipertenziju zajedno s Radnom skupinom za arterijsku hipertenziju i Radnom skupinom mladih kardiologa Hrvatskoga kardiološkog društva te s Društvom za razvitak nefrologije “Prof.dr.sc. Milovan Radonić” organizira ove godine u suradnji s Međunarodnim društvom za vaskularno starenje tradicionalni simpozij o kontroverzama u hipertenziji, kardiologiji i nefrologiji.

I ovaj simpozij kao i prošli sastojat će se od dva dijela.

Prvi dan bit će organizirane praktične radionice u kojima će ponovo kroz konkretne slučajeve biti provedena edukacija i rasprava  primarno usmjerena na pravilnu i racionalnu dijagnostiku bolesnika s povišenim vrijednostima arterijskoga tlaka. Vjerujemo da će to nekima biti  koristan repetitorij, ali i mogućnost susreta s nekim posve novim dijagnostičkim metodama.
Broj sudionika za ovaj dio simpozija bit će ograničen kako bi polaznicima bila omogućena što bolja edukacija.
Sudjelovanje u simpoziju, napose u Praktičnim radionicama  uključeno je u Kurikulum arterijske  hipertenzije i bodovi dobiveni u ovom dijelu simpozija bit će uvršteni u zbroj potreban za dobivanje naziva hipertenziologa Hrvatskoga društva za hipertenziju i Hrvatskoga kardiološkog društva.

Nastavak simpozija bit će organiziran većinom kao intelektualni dvoboji u kojima će biti vođene rasprave koristeći na činjenicama utemeljeno znanje o raznim kontroverzama i nejasnoćama koje su prečesto prisutne u svakodnevnom radu. Vjerujem da će se u tim raspravama  iskristalizirati jasni i pravi stavovi koji će promijeniti neke do sada iskrivljene poglede.

International Society  of Vascular Health and Aging je pokrovitelj ovoga simpozija u godini kada će mnogo pažnje biti posvećeno zdravom starenju i zajedno s njima naša društva u sklopu simpozija održat će zajednički vrlo zanimljiv blok.

Radujem se prilici da se ponovo sastanemo i zajedno poboljšamo skrb i liječenje naših bolesnika.

Potpuni i finalni program preuzimte na linku - Kontroverze u hipertenziji, kardiovaskularnoj protekciji i nefrologiji

Prof. Dr. Sc. Bojan Jelaković
Predsjednik HDH

NAJNOVIJI

komentara